Skip to content

Het verhaal van Fitsurance

Fitsurance is opgericht aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam door bewegingswetenschappers met een gedeelde passie voor gezondheid en bewegen. Ze schrokken van het feit dat alleen al in Nederland 10 miljoen mensen aan chronische ziekten lijden. Dit aantal stijgt nog steeds, ook al zijn gezondheidsbewustzijn en gezondheidsgeletterdheid onder consumenten op een historisch hoog niveau. Een van de redenen hiervoor is de versnippering en het enorme scala aan opties in gezondheidsinterventies, waardoor het moeilijk is om te weten waar te beginnen bij het willen leven en behouden van een gezond leven.

                                              

Fitsurance biedt een oplossing in de vorm van metingen en datagedreven leefstijlcoaching, op een gepersonaliseerde, holistische en betaalbare manier. Op deze manier worden onze klanten begeleid naar een gezonder, gelukkiger en actiever leven, ongeacht hun leeftijd, gezondheidsbewustzijn, fitnessniveau of rijkdom.

Onze kernwaarden

De volgende kernwaarden staan centraal in onze werkwijze en zijn leidend in onze omgang met klanten, partners en medewerkers.

GEZONDHEID
We hechten veel waarde aan de gezondheid van onze klanten en zullen er alles aan doen om hen te helpen een gezonder leven te leiden.

PREVENTIE
Bij het streven naar een gezond leven is voorkomen beter dan genezen.

GEGEVENS
Gegevens staan centraal in onze aanpak om de gezondheidsstatus van onze klanten te meten en te vertalen.

INCLUSIE
Onze diensten zijn voor alle mensen, ongeacht hun leeftijd, geslacht, etniciteit of fitnessniveau.

WETENSCHAP
We hechten veel waarde aan de wetenschappelijke benadering. Ons interdisciplinair team met verschillende wetenschappelijke achtergronden stelt ons in staat om dit te weerspiegelen in elke beslissing die we nemen.

MEDEWERKING
We concurreren niet, maar werken samen met zorgprofessionals, omdat we dezelfde missie delen.

MACHTIGING
Wij geloven dat het terugnemen van de macht over je eigen gezondheid helpt bij het bereiken van een duurzame gezonde levensstijl.

Onze missie

We hebben een missie om chronische ziekten te voorkomen en het algehele welzijn, de fitheid en de levensstijl voor iedereen te verbeteren!

Fitsurance in de media

De impact van Fitsurance groeit met de dag. Hierdoor krijgen we meer bekendheid, waardoor we genoemd worden door verschillende mediaplatforms en organisaties. Zoals VU Strategy Times online, Financieel Dagblad (FD), ICT & Health, IXA, Smarthealth, Advalvas, Zorginnovatie, Dé fitbusiness podcast

Klik op de logo’s om meer te lezen!

20191116_DemonstratorLab_General-Brochure-0009-export

Gezondheidsgemeenschap

Met al onze activiteiten creëren we een Health Community . Met deze community ondersteunen we onze leden om de regie over hun eigen gezondheid te nemen. Daarnaast hebben we onlangs onze Linkedin groep ‘Gezonde en Vitale Gemeenschappen’ gelanceerd, het doel van deze community is het verbinden, helpen en inspireren van diverse communities voor een gezonde en vitale (werk)omgeving . Hiermee hopen we de Nederlandse beroepsbevolking bewust te maken van het belang van haar eigen vitaliteit .

Onze successen

Fitsurance heeft al meer dan 3.000 mensen begeleid naar een gezondere levensstijl. Ook zijn we actief in verschillende werkruimten en universiteiten , waar we hun leden en studenten ondersteunen om regie te nemen en hun eigen vitaliteit en (mentale) gezondheid te verbeteren!

Met onze Health Check op maat van het individu. We geven heldere en gemakkelijke inzichten over hun gezondheid, met op basis van de resultaten een passend, datagedreven leefstijladvies .

We hebben meer dan 20 webinars en seminars georganiseerd, er komen er nog meer! Met deze verschillende thema-webinars bieden we de mogelijkheid om in contact te komen met nieuwe mensen, informatie, inspiratie en kennis op te doen over mentale en fysieke gezondheid.

HR-2104 (1920)

Voor de volgende organisaties hebben we verschillende gezondheidsweken georganiseerd

Google reviews

Benieuwd naar ervaringen van andere? Lees enkele van onze google reviews!

ONS TEAM IN NEDERLAND

HR-2130 (1000)

Stef Beijk (oprichter)

Wetenschappelijk Directeur

Ik ben momenteel bezig met een onderzoeksmaster bewegings-wetenschappen. Ik ben met name geïnteresseerd in kennisbenutting en sociale implementatie van bewegingswetenschappelijke kennis. En op die manier de kloof tussen wetenschap en samenleving te overbruggen

HR-2517 (1000)

Robert Meijer

Head of Marketing and Operations

In 2019 ben ik afgestudeerd van de opleiding Marketing & Communicatie. volg ik de internationale opleiding Creative Business op de internationale HU, gericht op de laatste ontwikkelingen op het gebied van internationale marketing media en bedrijfsinnovatie. Ik ben een leuk, ambitieus en sociaal persoon. Mijn streven is om mijzelf te ontwikkelen zowel in werken- als in het sportieve leven. Mijn doel is om Fitsurance op de kaart te zetten, zodat mensen en organisaties van voordelen kunnen profiteren.

HR-2166 (1000)

Mariana Vázquez Cruz

Medisch adviseur

Voor Fitsurance draag ik bij aan de ontwikkeling van protocollen voor klinische tests. Ik ontwikkel ook nieuwe trainingen- en preventieactieken voor de gezondheid van de werknemers, afhankelijk van de behoeften van elk bedrijf. Daarnaast interpreteer ik bloedchemie en aanvullende biometrische resultaten. Tien slots volg ik de testresultaten op en geef ik persoonlijk medisch advies.

Sanne-IMG_9216

Sanne Feiner

Projectleider: Platformontwikkeling

Met mijn achtergrond in Technisch Geneeskunde en Biomedical Engineering ben ik een echte nerd. Ik ben gek op het analyseren van gezondheidsdata en het geven van adviezen die helemaal passen bij de persoon tegenover mij. Mijn passie voor gezondheid en leefstijl is ontstaan uit mijn eigen verlangen om fit & gezond te worden. En na enige ervaring als onderzoeker in het ziekenhuis rondom chronisch zieken is dat verlangen alleen maar groter geworden. Bij Fitsurance leidt ik het project waarin we het datagedreven platform ‘3D Lifestyle Coaching’ ontwikkelen, zodat leefstijl nog gerichter en persoonlijker wordt.

Mijn missie: een gezonder en gelukkiger Nederland door middel van datagedreven zorg!

HR-3002 (1000)

Nikolay Polyanov

Stagiair AI en iOS-ontwikkelaar


Bachelor in ICT & Software, volgt momenteel een master AI & Cognitive science aan de VU en UVA. Vaardigheden en interesses zijn de volgende: Robotica, Machine learning, werken met Big Data, Back-end/Front-end webontwikkeling, Internet of Things, Data Science, Kunstmatige Intelligentie en Ontwikkeling van mobiele apps. Bij Fitsurance ben ik bezig met het ontwikkelen van een mobiele applicatie en het implementeren van AI-aangedreven technieken om slim en gezond advies te geven.

foto Sjanne Boutens

Sjanne Boutens

Stagiair Copywriting & Grafisch Vormgever

Ik ben momenteel tweedejaars Student Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben een creatief, sociaal en ambitieus persoon. Mijn interesses binnen de studie vooral bij tekstschrijven en (grafisch) vormgeving. Mijn tijdens doel mijn stage bij Fitsurance is om mij te ontwikkelen op het gebied van copywriting en digitale marketing, verder zal ik mij ook gericht met het creëren van inhoud voor op de website en sociale media kanalen van Fitsurance. Op persoonlijk gebied hoepel ik meer te leren over sporten en gezondheid.

Website Natalie

Natalie van den Berg - Rocha

Orthomoleculair darmvoedingsspecialist en ervaringsdeskundig

Mijn naam is Natalie van den Berg – Rocha Orthomoleculair darmvoedingsspecialist en ervaringsdeskundige.

Ik ben van het meten is weten. Aan de buitenkant zie je niet aan iemand die ‘slank’ is en voldoende beweging heeft hoe zijn van haar lichaamsfuncties werken. Je bent niet wat je eet, maar wat je lichaam voorziet. Het is dan ook belangrijk dat je preventief aan een gezonde ‘werkt’ en juist die dat je lichaam gaat uitvoeren op zoek moet gaan naar de juiste herstelmogelijkheden. Ik help jou naar een gezonder en een gelukkig leven en zet voeding in als medicijn.

Met de Leef Gezond Academie werken we samen aan jouw gezondheid.

Maud

Maud Dijkhuis

Marketeer & vertegenwoordiger

Hoi, ik ben Maud! Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt ben ik marketeer en vertegenwoordiger voor Fitsurance. Naast werken, sport en studeer ik ook graag. op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn studie creatieve business. Ik heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in mediamarketing en ondernemerschap, heb ik ook nog een minor in internationaal accountmanagement en sales gevolgd. Wil je een keer in contact komen? Twijfel niet en gerust een berichtje!

ONZE ADVIESRAAD

IMG-20181102-WA0012

Sauvik das Gupta

Chief Technical Advisor

Ik heb een PhD afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hierdoor heb ik veel ervaring in academisch onderzoek. Daarbij leg ik de focus op empirische en experimentele studies. Ook heb ik sterke en bewezen ondernemers- en communicatie vaardigheden. Gezondheid en fitheid is ook van groot belang voor de bevolking in India. Om die reden ben ik momenteel Fitsurance activiteiten aan het opstarten in India.

L_HE-1

Lingxiao He

Gezond ouder worden en een lang leven

Ik ben de onderzoeksadviseur van Fitsurance met betrekking tot Healthy Ageing & Longevity. Ik werk momenteel bij Gérontopôle, CHU de Toulouse, Frankrijk. Mijn onderzoeksinteresse is gezond ouder van biomarkers voor functionele en cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen. Ik ben geïnteresseerd in het toepassen van de komende van verouderingsonderzoek op gebruik, risicovoorspelling, bewegingsadvies en interventie-evaluatie, om ouder worden te stimuleren. Ik ben in 2019 afgestudeerd aan het Erasmus Mundus Joint Doctoral-programma en de graad van doctor in de biomedische wetenschappen aan de KU Leuven, België en de graad van doctor in de wijsbegeer aan de Manchester Metropolitan University, VK.

Encarna Micó Amigo - Foto2

Encarna Micó Amigo

Biomedische ingenieur

Encarna Micó Amigo is een Spaanse biomedische ingenieur wiens enthousiasme voor het ontdekken van nieuwe culturen ertoe leidde dat hij over de hele wereld ging studeren. Ze wil gemakkelijk inzetbare en goedkope medische technologie ontwikkelen om de kwaliteit van de volksgezondheid te verbeteren, met speciale aandacht voor landen met een laag middeninkomen.

Encarna heeft een Master of Science in Biomedical Engineering gestudeerd aan de Universitat de Barcelona. Na het afronden van haar studie ontving Encarna de internationale beurs “Blasco Ibáñez” van de Universitat Politècnica de València. In het kader van dit programma trad ze toe tot het College of Biomedical Engineering & Applied Sciences in Kathmandu, Nepal, waar ze onderzoeks- en onderwijsactiviteiten combineerde. In 2013 nam ze deel aan het wetenschappelijke netwerk “Moving Beyond” met de industriële partner McRoberts BV, Den Haag, Nederland, in het kader van de ITN-beurs (Industrial Academic Initial Training Network binnen Marie Skłodowska-Curie FP7 Actions). Binnen dit wetenschappelijke kader voltooide ze een proefschrift aan de afdeling Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam in nauwe samenwerking met Tübingen en Kiel Universiätsklinikum, Duitsland. Daarna werkte ze als postdoc aan de universiteiten van Salford en Southampton, Verenigd Koninkrijk, in samenwerking met Exceed NGO (Cambodja). Momenteel werkt ze als Research Associate aan de Universiteit van Newcastle, als onderdeel van het consortium “Mobilise-D” dat tot doel heeft “digitale mobiliteitsbeoordeling te verbinden met klinische resultaten voor regelgevende en klinische goedkeuring”. wijsbegeerte aan de Manchester Metropolitan University, VK.

mark_hoogendoorn

Mark Hoogendoorn

Kunstmatige intelligentie

Ik ben hoogleraar Kunstmatige Intelligentie bij de Informatica aan de Vrije Universiteit en richt me op het ontwikkelen van nieuwe data-gebaseerde methodes (machine learning) en de toepassing ervan in de gezondheidszorg. Daarnaast ben ik actief bij diverse voortgekomen om Kunstmatige Intelligentie en het Gezondheidsdomein beter met elkaar te verbinden, waaronder het VU Campus Center for AI & Health en Amsterdam Medical Data Science.

SH photo

Sandra Hasanefendic

Wetenschap, zaken en innovatie

Sandra is een universitair docent in wetenschap, bedrijfskunde en innovatie aan de Faculteit Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam, werkzaam als interdisciplinaire en internationale wetenschapper met expertise op het gebied van wetenschap en technologie. vooruit is sandra innovatie met onderwerpen gerelateerd aan business, waardecreatie in de life science-industrie en energie. Ook is Sandra betrokken bij het opzetten en opzetten van projecten met betrekking tot technische innovatie in de gezondheidszorg en het opzetten van huidige therapieën voor patiënten met verschillende chronische en beroepsziekten.

Enno_Masurel_033121

Enno Masurel

Duurzaam Ondernemen

Enno Masurel is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn opleidingsachtergrond is bedrijfseconomie; in het afgelopen decennium heeft hij zich meer gefocust op bedrijfskunde en ondernemerschap.

Screenshot 2020-09-13 at 10.21.47

Yogi Hale Hendlin

Volks- en milieugezondheid

Ik ben assistent-professor aan de School of Philosophy and Dynamics of Inclusive Prosperity Initiative van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Research Associate aan de University of California, San Francisco’s Environmental Health Initiative. Mijn onderzoek richt zich op de relatie tussen milieu en gezondheid. Mijn werk met een ontwikkeling nieuwe systematische review-methodologie is gepubliceerd in het British Journal of Medicine en het American Journal of Public Health. Onderzoek naar de milieuschade van e-sigaretten is opgenomen in National Geographic, The Guardian en Ars Technica. Ik ben een ontvanger van de Brocher Foundation Fellowship (Genève) en heb 15 jaar ervaring in onderzoek naar de ontvangst.

ALUMNI

JESSICA

Jessica Ayivic

Stagiair Data Analist

Met een diploma in wiskunde, informatica toegepast op de mens- en sociale wetenschappen. Aan het einde van mijn bachelor was ik op zoek naar een podium als data-analist om mijn sociale, professionele en technische vaardigheden te verbeteren. Ik koos voor een fitsur omdat ik daar een optimistische, optimistische en gastvrije team vond dat geloofde in hun project en hun overtuiging. Het was belangrijk voor mij in een bedrijf te zitten in de lijn was met mijn overtuigingen om, namelijk welzijn en gezondheid voorop stellen. Fitsurance die prioriteit geeft aan mentale en gezondheid, wat ik erg op prijs stel. Ik geloof in hun ideeën en hun bedrijf. Mijn ervaring daar: ik beheerde de database met Excel, een volledige gegevensanalyse uit: een analyse van de belangrijkste componenten die verband houdt met tests met behulp van R Studiosoftware. Het doel van mijn klanten is het analyseren, een typologie van het creëren om betere diensten aan consumenten aan te bieden. Deze stage was voor mij een hele goede ervaring, ik heb geweldige mensen ontmoet maar ik heb ook veel geleerd, zowel op het gebied van gezondheid als data-analyse. Omdat ik uit Frankrijk kwam, kreeg ik ook de kans om Amsterdam en Nederland te ontdekken.

Rania

Rania Aouda

Software engineer iOS en AI stagiair

ik ben een tweedejaars student Bachelor in de informatica. ik heb ervaring met het ontwikkelen van IOS-applicaties, tijdens mijn tijd bij Fitsurance heb ik geholpen met hey verzamelen en organiseren van datasets. Ik had een goede ervaring bij Fitsurance, met een leuke, goede en andere ervaring bij Fitsurance en het samenwerken als en andere groep met de oprichters.

Margot

Margot Roelvink

Stagiaire bedrijfsinnovatie gemeente

verplicht studeer ik Wetenschap, Ondernemen en Innovatie aan de VU, en zoek ik uit hoe Fitsurance kan bijdragen aan het nog mooier en gezonder maken van Amsterdam. Tijdens dit onderzoek komen mijn drie interesses perfect samen: ondernemerschap, beleid, en vitaliteit.

Elian

Elian Engers

Stagiaire Business innovation large corporates

Als Business innovator ben ik op zoek naar nieuwe marktkansen voor Fitsurance. Tijdens de studie Science Business & innovation heb ik geleerd de brug te leggen tussen de wetenschap en de business. Mijn drive ligt bij het zoeken en ontwikkelen van wetenschappelijke mogelijkheden. Via Fitsurance probeer ik anderen fysiek en duurzaam het leven door te laten gaan, zodat ze ook later kunnen doen waar ze van houden.

profielfoto Esra Bagdere

Esra Bagdere

Stagiaire psychosociale fitness

volg ik de masteropleiding Arbeid en Organisatie psychologie. Tevens heb ik mijn master Klinische Psychologie behaald. De wetenschap toont dat mentale gezondheid zowel directe als indirecte invloed heeft op lichamelijke gezondheid. Als psycholoog probeer ik een link te leggen tussen het functioneren van de hersenen, de psyche en het lichaam. Binnen Fitsurance probeer ik oefeningen in gezond gedrag en psychosociale gezondheid verder te ontwikkelen; zowel binnen organisaties als bij particulieren. Ook op gezond vlak hecht ik veel waarde aan eten en bewegen. Door sporten voel ik mij niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk beter.

Elize-300x300

Elize van Ballegooie

Leidinggevende bedrijfsontwikkeling

Sport, beweging en een gezonde levensstijl hebben al zolang ik me kan herinneren mijn interesse. Het heeft mij – naast een hoop hockeyblessures 😉 – veel gebracht. Via Fitsurance hoepel ik ook anderen te inspireren en te ondersteunen met deze thema’s. Ik heb een achtergrond als (oefen)psycholoog en als project- en programmamanager/coördinator op het vlak van obesitas, diabetes en levensstijl. Ook ben ik opgeleid op het vlak van Bedrijfskunde. Ik houd van doelgerichte werken en mijn voorkeur gaat uit naar een ‘geen woorden, maar daden’ aanpak waarbij de aandacht uitgaat naar wat wél kan in plaats van wat niet mogelijk is.

Gijs Jacobs

Gijs Jacobs

Verkoop vertegenwoordiger

volg ik de opleiding Commerciële economie waar ik alles leer over marketing en sales. Ik vind het een leuke uitdaging om bij te dragen om Fitsurance op de markt te zetten. Ik sta namelijk 100% achter wat Fitsurance te bieden heeft. Sport is mijn passie en ik merk dan ook aan mezelf dat ik het echt nodig heb om optimaal te kunnen functioneren. Het doet me goed dat Fitsurance de gezondheid van werknemers/klanten helpt te bevorderen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om vele bedrijven extra waarde te bieden.

HR-2530 (1000)

Mimoun Lahmej

Stagiaire Marketing en Communicatie

zeker ben ik een 18 jarige Marketing en Communicatie stagiair bij Fitsurance. Ik ben altijd zoeken naar een nieuwe handel en ben bereid om fysiek en fysiek te ontwikkelen om deze te gebeuren.

Mandy

Mandy Choy

Stagiaire onderzoek dementie preventie

willekeurig studeer ik Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit , om zo hopelijk de brug te vormen tussen de maatschappij en de gezondheidszorg. Sporten, plezier hebben en blijven uitdagen zijn belangrijke waarden voor mij die ik graag met anderen deel. Binnen Fitsurance ben ik bezig met het verhelderen van de motivatie en barrières om meer beweging te krijgen.

Leonie

Leonie Reus

Stagiair Bedrijfsinnovatie en AI

studeer ik beide Science, Business & Innovation aan de VU als Artificial Intelligence . Bij SBI leren we de brug te bouwen tussen de wetenschap achter een nieuwe innovatie en de business kant die hier aan grote zit. Ik ben vooral geïnteresseerd naar innovaties op het gebied van AI. Daarnaast heb ik ook een passie voor sport, met name roeien, en zo kan ik bij Fitsurance mijn persoonlijke interesses combineren met mijn studie.

HR-2988 (1000)

Iris Schoenmaker

Stagiair Sociale-, Gezondheids- en Organisatiepsychologie

volg ik een masteropleiding in de sociale-, gezondheids- en organisatiepsychologie waarbij ik vooral de focus leg op de promotie van gezondheid. Ik zet graag mijn kennis en energie in om anderen net dat steuntje in de rug te geven om gezonde keuzes te kunnen maken. Hierbij ligt mijn interesse vooral bij bewuste voeding en beweging. Verder vind ik specifiek de promotie erg interessant. De basis van mijn kennis heb ik gelegd tijdens mijn bachelor hoofdrichting in de sociale psychologie. Hier heb ik vooral geleerd over sociale invloed en (publieke) communicatie. Hierop aansluitend ik mijn scriptie over de verbetering van de resultaten communicatie na het doen van een health check bij Fitsurance.

HR-2993 (1000 aangepast)

Amber Nolting

Stagiair Wetenschap, Bedrijfskunde en Innovatie

willekeurig studeer ik Science, Business and Innovation aan de VU. Een fase bij Fitsurance van kunnen worden voltooid, waar ik onderzoek kan doen in de sportschool definitief. De combinatie van de kennis om bruggen te bouwen te bouwen tussen studie en business en mijn passie voor en wetenschap binnen sport zal mij helpen in dit project.

Screenshot 2021-02-08 at 10.04.34

Fabian van der horst

Stagiair Master Ondernemerschap – Crowdfunding Campagne

Ik volg momenteel de Master Ondernemerschap aan zowel de UvA als de VU. Hier leer ik om meer te ondernemen na te denken en te handelen. Tijdens mijn stage bij Fitsurance zal ik met de kennis die ik afgelopen jaren heb vergaard een crowdfunding campagne starten om zo Fitsurance een extra boost te geven en nog meer onder de aandacht te brengen. Sport is mijn grootste passie, ik heb sinds kleins af aan fanatiek getennist. Een leven zonder te sporten zou ik mij niet kunnen stellen. Ik kijk er erg naar uit om de crowdfunding campagne bij Fitsurance op te starten en bij te dragen aan de groei van het bedrijf.

HR-2523 (1000)

Zinho de Koning

Master Stagiair Wetenschap, Bedrijfskunde en Innovatie

“Als je gezond bent heb je 1000 wensen, als je ziek bent heb je maar 1 wens.” Dat is een van de dingen die ik in mijn leven heb geleerd over ziek zijn. Samen met het initiatief van Fitsurance streefde ik naar het bereiken van een gezonde toekomst en het zorgen voor een gezondere Nederlandse samenleving. Met behulp van de innovatieve technologieën die Fitsurance biedt kan de gezondheid van het individu verbeterd/gemonitord worden wat leidt tot een gezondere levensstijl en voeding en vooraf van ziektes. Wie wil er nou niet zorgeloos door het leven gaan zonder enige gezondheidsproblemen op te lopen?