Skip to content

Personal health made easy!

Maak jouw GLI programma data gedreven met Fitsurance!

Snel inzicht in huidige gezondheid
Wetenschappelijk onderbouwd en datagedreven
Persoonlijke- en praktische aanpak
Toegankelijk en duidelijk voor iedereen

Wat is leefstijlcoaching?

Leefstijlcoaching is een relatief nieuw beroep, en zoals de naam doet vermoeden is het gericht op het coachen van leefstijl. De leefstijlcoach ondersteunt mensen om in hun dagelijks leven gezondere keuzes te maken. De belangrijkste leefstijlpijlers zijn: voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Dit betekent dat een leefstijlcoach altijd breed naar jouw leefstijl kijkt.

HR-2104 (1920)
Meting

De gecombineerde leefstijlinterventie

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas en helpt mensen bij het veranderen van hun leefstijl. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden, omdat dit de kans op allerlei ziekten verkleind.

Een GLI is een programma waarin mensen advies en begeleiding krijgen over:

  • gezonde voeding;
  • gezonde eetgewoontes;
  • gezond bewegen.
  • Stress
  • Slaap

De GLI is erop gericht om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden en duurt daarom 2 jaar (op deze manier kun je de nieuwe gezonde gewoonten echt in je leven ‘inbouwen’). Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding door zorgverleners.

Voor wie is een GLI bedoeld?

De GLI is voor de volgende groepen bedoeld

  • Individuen met een Nederlandse zorgverzekering met een BMI hoger dan 25 én met een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
  • Individuen met een Nederlandse zorgverzekering met een BMI hoger dan 30.

BMI staat voor Body Mass Index. Het is een internationaal gebruikte manier om in te schatten of je een gezond lichaamsgewicht hebt.

De GLI die middels Fitsurance wordt aangeboden heet ‘Coaching op Leefstijl’ (afgekort tot CooL) en meer informatie kun je hier vinden. Het CooL-programma wordt uitgevoerd door de leefstijlcoach, en is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Benieuwd of jij in aanraking komt voor het GLI programma, boek dan nu een health check via de onderstaande knop of neem contact met vitality@fitsurance.nl! 

Calendly Button Shortcode
HR-2965

Vergoeding en eigen risico
Deze GLI wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het basispakket (de kosten van de GLI vallen dus niet onder het eigen risico).

Meer info: https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/gecombineerde-leefstijlinterventie-gli-zvw

Maak jouw GLI programma data gedreven

Neem je al deel aan het GLI programma? Maak het dan nu data gedreven! Voor maar 7.5 euro per maand, heb je elk kwartaal een fysieke health check. Door middel van diverse metingen krijg je meer inzicht in jouw huidige gezondheid, maar zie je ook de veranderingen in de waardes van jouw gezondheid. Door middel van je GLI traject datagedreven te maken ga je je niet alleen beter voelen, maar krijg je ook inzicht hoe dit precies komt!