CLEAR. Nutrifit

Voel je je onnodig moe en futloos? Mogen er wel wat kilo’s af? Wil je jouw eet- en leefstijl verbeteren en je weerstand verhogen? Met het Clear. Nutrifit Programma, een gezamenlijk initiatief van Clear. en Fitsurance, krijg je een compleet beeld van je fysieke conditie en energiehuishouding. In 2 weken ontdek je hoe jouw lichaam reageert op voeding en beweging. Op het moment is dit programma alleen beschikbaar in Amsterdam en omgeving. Kijk voor startdata en praktische details op de actiepagina.

Doelgericht aan de slag met je voeding

Onder begeleiding van het Fitsurance team onderga je diverse metingen. Ook kijken we naar je slaap- en voedingspatroon, activiteiten en emoties bij het sporten. Zo ontstaat een compleet beeld van je fysieke conditie, energiehuishouding en vitaliteit. Je ontvangt een persoonlijk voedingsplan en bewegingsadvies op maat. Hier ga je 2 weken lang mee aan de slag, ondersteund door onze online coaches in de Whatsapp-community. Je voeding, activiteiten en bloedsuikerspiegel log je volgens het reguliere Clear. voedingsprogramma. Na afloop meten we nogmaals je fitheidsscore en ontvang je praktische handreikingen waar je zelf mee verder kunt.

Voordelen voor jou

  • Meer inzicht in je vitaliteit, energie en fitheid.
  • Persoonlijk voedingsplan en bewegingsadvies
  • Inzichten in je eigen biologie en bioritme
  • Bloedglucosesensor
  • Online support in de Whatsapp-community

Bij deze check zijn de volgende metingen en tests inbegrepen

Fitsurance-icon-anthropometry

BMI en buik- en heupomvang

We meten bij elke check je lengte, gewicht, buik- en heupomvang. Dit geeft inzicht in je BMI (body mass index) en je risico op o.a. hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-blood-pressure

Bloeddruk

Bloeddruk is een veelzeggende parameter voor de kans op hart- en vaatziekte en mogelijk hartfalen. Een langdurig verhoogde bloeddruk kan leiden tot schade aan hart, vaten en organen.

Fitsurance-icon-cholesterol

Cholesterolprofiel

Cholesterol wordt aangemaakt in de lever en is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Je cholesterolprofiel (totaal, HDL, LDL, triglyceriden) geeft ook inzicht in je risico op hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-daily-activity

Dagelijkse fysieke activiteit

Met de zogeheten IPAQ-vragenlijst verkrijgen we inzicht in je slaap, veerkracht, social support, eenzaamheid, mentale gezondheid, angst, lichaamsbeeld, vitaliteit en fysieke activiteit.

Fitsurance-icon-endurance-test

Submaximaal uithoudingsvermogen (optioneel)

Op basis van je submaximale uithoudingsvermogen kunnen we een goede inschatting maken van je maximale uithoudingsvermogen. Dit is een minder belastende test dan de test voor het maximaal uithoudingsvermogen en kan ook door mensen met een beperkte belastbaarheid goed uitgevoerd worden.

Fitsurance-icon-blood-glucose

Bloedglucosemeting 24/7

Een langdurig verhoogde bloedglucosespiegel (of bloedsuiker) kan leiden tot diabetes type-2 en moet goed gemonitord worden. Je ontvangt een glucosesensor voor om je arm die realtime inzicht in hoe je lichaam reageert op voeding en beweging.

Fitsurance-icon-oxygen-saturation

Zuurstofsaturatie

Zuurstofsaturatie, gemeten via een clipje om je vinger, is een indicator voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Bij een lage zuurstofsaturatie kan op termijn orgaanschade ontstaan.

Fitsurance-icon-grip-strength

Knijpkracht

Door je knijpkracht te meten, krijgen we een indruk van je algehele spierkracht. Een lage knijpkracht kan duiden op een verlaging van zelfstandigheid (op latere leeftijd) en is een indicatie voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type-2.

Fitsurance-icon-psychosocial-screening

Welbevinden en vitaliteit

Met een pyschosociale vragenlijst verkrijgen we meer inzicht in je emotionele welbevinden en vitaliteit. Uit onze database stellen we de voor jou best passende vragenlijst samen.

Op zoek naar een andere meetmethode of test?

Bestel hier jouw CLEAR. Nutrifit Programma

1 Selecteer pakket
2 Persoonlijke gegevens
  • Prijs: 399,00 €
  • 0,00 €