CLEAR. Nutrifit
Voel je je onnodig moe en futloos? Mogen er wel wat kilo’s af? Wil je jouw eet- en leefstijl verbeteren en je weerstand verhogen? Met het Clear. Nutrifit Programma, een gezamenlijk initiatief van Clear. en Fitsurance, krijg je een compleet beeld van je fysieke conditie en energiehuishouding. In 2 weken ontdek je hoe jouw lichaam reageert op voeding en beweging. Op het moment is dit programma alleen beschikbaar in Amsterdam en omgeving. Kijk voor startdata en praktische details op de actiepagina.
Doelgericht aan de slag met je voeding
Onder begeleiding van het Fitsurance team onderga je diverse metingen. Ook kijken we naar je slaap- en voedingspatroon, activiteiten en emoties bij het sporten. Zo ontstaat een compleet beeld van je fysieke conditie, energiehuishouding en vitaliteit. Je ontvangt een persoonlijk voedingsplan en bewegingsadvies op maat. Hier ga je 2 weken lang mee aan de slag, ondersteund door onze online coaches in de Whatsapp-community. Je voeding, activiteiten en bloedsuikerspiegel log je volgens het reguliere Clear. voedingsprogramma. Na afloop meten we nogmaals je fitheidsscore en ontvang je praktische handreikingen waar je zelf mee verder kunt.
Voordelen voor jou
- Meer inzicht in je vitaliteit, energie en fitheid.
- Persoonlijk voedingsplan en bewegingsadvies
- Inzichten in je eigen biologie en bioritme
- Bloedglucosesensor
- Online support in de Whatsapp-community
Bij deze check zijn de volgende metingen en tests inbegrepen

BMI en buik- en heupomvang
We meten bij elke check je lengte, gewicht, buik- en heupomvang. Dit geeft inzicht in je BMI (body mass index) en je risico op o.a. hart- en vaatziekten.
Bloeddruk
Bloeddruk is een veelzeggende parameter voor de kans op hart- en vaatziekte en mogelijk hartfalen. Een langdurig verhoogde bloeddruk kan leiden tot schade aan hart, vaten en organen.

Cholesterolprofiel
Cholesterol wordt aangemaakt in de lever en is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Je cholesterolprofiel (totaal, HDL, LDL, triglyceriden) geeft ook inzicht in je risico op hart- en vaatziekten.

Dagelijkse fysieke activiteit
Met de zogeheten IPAQ-vragenlijst verkrijgen we inzicht in je slaap, veerkracht, social support, eenzaamheid, mentale gezondheid, angst, lichaamsbeeld, vitaliteit en fysieke activiteit.

Submaximaal uithoudingsvermogen (optioneel)
Op basis van je submaximale uithoudingsvermogen kunnen we een goede inschatting maken van je maximale uithoudingsvermogen. Dit is een minder belastende test dan de test voor het maximaal uithoudingsvermogen en kan ook door mensen met een beperkte belastbaarheid goed uitgevoerd worden.

Bloedglucosemeting 24/7
Een langdurig verhoogde bloedglucosespiegel (of bloedsuiker) kan leiden tot diabetes type-2 en moet goed gemonitord worden. Je ontvangt een glucosesensor voor om je arm die realtime inzicht in hoe je lichaam reageert op voeding en beweging.

Zuurstofsaturatie
Zuurstofsaturatie, gemeten via een clipje om je vinger, is een indicator voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Bij een lage zuurstofsaturatie kan op termijn orgaanschade ontstaan.

Knijpkracht
Door je knijpkracht te meten, krijgen we een indruk van je algehele spierkracht. Een lage knijpkracht kan duiden op een verlaging van zelfstandigheid (op latere leeftijd) en is een indicatie voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type-2.

Welbevinden en vitaliteit
Met een pyschosociale vragenlijst verkrijgen we meer inzicht in je emotionele welbevinden en vitaliteit. Uit onze database stellen we de voor jou best passende vragenlijst samen.