Skip to content

Webinar replay: Samen in beweging naar een gezonder Nederland

Gratis webinar door Bas van de Goor en Jeroen Flim

aangeboden door Fitsurance

Webinar: Samen in beweging naar een gezonder Nederland

  • Samenwerking aan gezondheid (sport, zorg en sociale domein)
  • Breng beweging en meer gezondheid in de wijk
  • Wandelen met de Nationale Diabetes Challenge
  • Mensen met een gezondheidsachterstand meenemen naar meer gezondheid(vaardigheden)

Dit webinar werd verzorgd Bas van de Goor en Jeroen Flim. Bekijk hieronder de replay of download de slides.

Kom jij met ons in beweging?

Dit Webinar is onderdeel van de serie “Proeverij in Beweging” en Bas van de Goor en Jeroen Flim van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) praten je bij over de succesvolle aanpak voor meer gezondheid in de wijk. De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een leefstijlinterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) waarbij (wandelend) op een laagdrempelige manier mensen met (en zonder) diabetes in beweging worden gebracht naar een gezondere leefstijl. Door samenwerking aan te gaan creëren we een nieuwe manier van zorg verlenen die effectief is en ook nog eens heel veel plezier oplevert. Corona leert ons dat samenwerken op preventie en gezondheid nog belangrijker wordt. In dit webinar nemen we je graag mee in onze learnings voor domeinoverstijgende samenwerking op regio-, stad- en wijkniveau en geven je praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan. Of je nu fysiotherapeut, praktijkondersteuner, psycholoog of buurtsportcoach bent: als je werkzaam bent in zorg, sport of welzijn ben je van harte welkom aan te sluiten!

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Stichting Running 20/20. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.

Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het voorjaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we vanaf mei 2020 maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich een voor een alvast kunnen voorstellen.