Skip to content

Replay/slides Webinar: Runningtherapie

Webinar van Bram Bakker, Patty van ’t Hooft, Emmy van Marrum en Roland Luykx

aangeboden Fitsurance.

Hardlopen als vorm van bewegingstherapie:

  • Remt de aanmaak van stresshormonen
  • Geeft balans in metabole processen
  • Positief effect op het immuunsysteem
  • Brengt rust in een overprikkeld brein
  • Geeft een positief gevoel over jezelf door eigen inbreng en eigen regie
  • Ondersteunt inzicht in leef- en keuzepatroon
  • Helpt bij gewenste gedragsverandering
  • Maakt je fitter! 

Dit bijzondere webinar wordt verzorgd door Bram Bakker, Patty van ’t Hooft, Emmy van Marrum en Roland Luykx.

Bekijk hieronder de replay of download de slides

Klik hier voor de Richtlijn Runningtherapie

Rustig hardlopen ter versterking van je mentale gezondheid
Rustig hardlopen ter versterking van je mentale gezondheid
In dit Webinar wordt het hoe? en waarom? van de toepassing van Runningtherapie uitgelegd vanuit de runningtherapeut, de psychiater en de psychomotorisch therapeut.
Vele onderzoeken en wetenschappelijke studies wijzen op de positieve effecten van bewegen (‘rustig hardlopen’) op onze gezondheid. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af.
Waarom haalt slecht 50% van de Nederlanders de Nationale Norm Gezond Bewegen, zijn we wereldkampioen zitten en stijgen jaarlijks de kosten voor de gezondheidszorg? (in 2020 boven de 100 miljard euro).

Kern van de Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van somberheid, lusteloosheid, stress of andere psychische klachten, is (hard-)lopen goed om deze klachten structureel te verminderen. Bewegen bevordert gezondheid van lichaam en geest en versterkt het immuunsysteem; ontspanning, veerkracht en rust in een overprikkeld brein.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Fitsurance. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness. Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het najaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich alvast kunnen voorstellen.