Skip to content

Nutrifit Plus: beweging en voeding op maat, voor duurzaam resultaat. 

Gratis webinar door Ekomenu, Clear. en Fitsurance.

Webinar ‘Nutrifit Plus: Beweging en voeding op maat, voor duurzaam resultaat’

  • Leren samenwerken met experts, vrienden en familie, voor beter inzicht in wat bewegen en voeding met je doet
  • Leren van feedback, op basis van data uit metingen, observaties of eigen metingen en bevindingen, om tijdens het programma toe te passen en erna
  • Leren omgaan met apps en de data die eruit komen, om zo beter gericht de juiste recepten te kunnen kiezen en boodschappen te doen, te koken, eten, bewegen en ontspannen
  • Leren communiceren en samenwerken in kleine groepjes, waarbij ervaringen kunnen worden uitgewisseld en experts kunnen worden geraadpleegd, gedurende het hele programma.

Dit bijzondere webinar wordt verzorgd door Jack Stroeken, Madelon Bracke en Tommie Koppens. Meld je aan voor dit ‘live’ Webinar op woensdag 28 oktober a.s. van 20.00 – 21.00 uur. Het event duurt 60 minuten, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd. Fitsurance is de sponsor van dit event.

Aanmelden

Nutrifit Plus: Beweging en voeding op maat

Dit webinar is onderdeel van de serie “Proeverij in Beweging”. De partners Ekomenu, Clear. en Fitsurance zullen samen een ‘voorproefje’ geven van het aankomende Nutrifit Plus programma, dat erop gericht is om de fitheid van deelnemers te verbeteren, door metingen en advies op maat, wat betreft voeding, bewegen en leefstijl.

Jack Stroeken zal uitleggen hoe Ekomenu maaltijden samenstelt en personaliseert zodat ze optimaal aansluiten bij jou als individu. En hoe de VoeljeLekker website je kan inspireren en het Nutrifit Plus programma gaat ondersteunen. Madelon Bracke zal vervolgens uitleggen welke ondersteuning de Clear. app en de glucose sensor geven, met de continue metingen die steeds laten zien wat de impact is van wat je eet. Tommie Koppens zal ten slotte uitleggen hoe de metingen van Fitsurance worden gebruikt om de bevindingen, observaties en andere metingen te valideren en te verdiepen. Hierdoor zal worden verduidelijkt voor wie een dergelijk programma mogelijk interessant is en hoe dit in de praktijk werkt, wat betreft voeding en bewegen. Hierbij wordt zowel ingespeeld op de verwachtingen en behoeften van zowel het individu, als van de betrokken vrienden, vriendinnen, familie, collega’s en van hulpverleners en trainers/coaches.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een totaal nieuwe manier om aan de slag te gaan met bewegen, voeding en leefstijl: je bent van harte welkom om aan te sluiten! Net als in de vorige webinars zullen deelnemers een speciale aanbieding ontvangen, tijdens het webinar. Dus: reageer snel als je geïnteresseerd bent!

PS: Photo designed by Freepik

Jack Stroeken - 'Slow Food Innovator'
Jack Stroeken – ‘Slow Food Innovator’

Jack is al vele jaren actief op het gebied van voeding in relatie tot gezondheid en duurzaamheid. Ook is hij opgeleid in plant sciences aan de Wageningen Universiteit. Vanuit zijn rol als directeur van voorlichtingsorganisatie GroentenFruit Bureau leerde hij dat voorlichting belangrijk is maar niet voldoende. Om daadwerkelijk gedragsverandering te realiseren zijn nieuwe routines nodig op het gebied in van boodschappen doen, koken eten. Als innovator gelooft Jack dat online shoppen en informatietechnologie hierbij goed kunnen helpen. Het allerbelangrijkst is dat eten lekker, makkelijk en duurzaam is. Als voormalig voorzitter van Slow Food Nederland gelooft hij enorm in de smaak en gezondheid van biologische producten. Jack is oprichter en directeur van Ekomenu.

Madelon Bracke - Health professional
Madelon Bracke – Health professional

Madelon startte haar carrière in de biologie, behaalde een doctoraat in celbiologie en werkte als wetenschapper op het gebied van immunologie, hematologie, farmacoepidemiologie, regeneratieve geneeskunde en stamcellen en zet  haar ervaring in om de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar nieuwe inzichten voor gepersonaliseerde voeding. Madelon is mede-oprichter en Chief Scientific Officer bij Clear.

Tommie Koppens - Bewegingswetenschapper
Tommie Koppens – Bewegingswetenschapper

Tommie heeft zowel passie als expertise als het gaat om het optimaliseren van beweging en voedingsadvies, vanuit het perspectief van sporten, meten en coachen. Het meetbaar maken van gezondheid en prestatie geeft inzicht in de progressie en maakt sporten leuker!  De combinatie van deze kennis die is opgedaan door de universitaire opleiding bewegingswetenschappen, onderzoek en de opgedane ervaring in het werkveld, o.a. in het kader van topsport, breedtesport en de zorg. Dit biedt een solide basis voor ‘evidence-based’ advies over beweging, voeding, pathologie en prestatieverbetering, waar mensen echt op kunnen bouwen. Tommie is mede-oprichter en Chief Executive Officer van Fitsurance.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Stichting Running 20/20. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.

Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het voorjaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we vanaf mei 2020 maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich een voor een alvast kunnen voorstellen.