Skip to content

Replay/slides Webinar: Wat is voor jou de beste manier om gezond ouder te worden?

Webinar door Ko Willems van Dijk, Jacqui van Kemenade en Tommie Koppens.

aangeboden Fitsurance.

In dit webinar ontdek je:

● hoe je weet of je op de goede weg bent met je (gezonde) leefstijl
● waarom het belangrijk is om op tijd in kaart te brengen hoe het gesteld is met je algehele gezondheid
● wat het onbekende maar veel voorkomende Metabool Syndroom is en wat je eraan kunt doen
● welke rol voeding of (extra) bewegen kan spelen bij het voorkomen of tegengaan van welvaartsziekten
● hoe en waarom we samen de Fitkit gaan lanceren

Hoe de wetenschap jou kan helpen gezonder ouder te worden wordt uitgelegd door Ko Willems van Dijk, Jacqui van Kemenade en Tommie Koppens.

Bekijk hieronder de replay of download de slides

Tijdens het webinar wordt speciale focus gelegd op het metabool syndroom. Maar liefst 1 op de 4 vrouwen en 1 op de 3 mannen tussen de 30 en 70 jaar oud hebben namelijk het metabool syndroom. Dat zijn maar liefst zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland! Het metabool syndroom is een verzameling van klachten rondom de stofwisseling. Abdominale obesitas, een verhoogde bloeddruk, een laag HDL-cholesterolgehalte en een verhoogd glucose- en/of triglyceridengehalte in het bloed zijn risicofactoren voor het metabool syndroom. Als bij iemand ten minste drie van deze vijf risicofactoren zijn vastgesteld is sprake van het metabool syndroom. Tijdens het webinar besteden we niet alleen aandacht aan wat het metabool syndroom inhoudt, maar ook leggen we uit hoe je zelf de kansen om er last van te krijgen drastisch kunt verlagen.

Deze zomer willen we onze Fitkit (een methode om metabool syndroom te meten) met zo’n 500 mensen testen. Tijdens het webinar tellen we samen af naar de lancering van de Fitkit. Kijkers van dit webinar krijgen aan het einde een kortingscode van 20% om onze Fitkit te bestellen!

Werkt de onderstaande replay video niet? Klik dan hier!

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Fitsurance. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness. Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het najaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich alvast kunnen voorstellen.