Skip to content

Cognitieve Fitness – Bewegen voor je brein!

Gratis webinar door Perry Coppiëns, Edward Maitimo en Sara Galle

aangeboden door Fitsurance

Webinar: Cognitieve Fitness – Bewegen voor je brein!

  •  De effecten van fysieke inspanning, uitdaging en ontspanning op je hersenen
  • Onderzoeksresultaten Trimbos Instituut naar Cognitieve Fitness in de langdurige GGZ
  • Cognitieve Fitness toepassingen in de praktijk en hoe word ik een Cognitieve Fitness trainer?

Op donderdag 25 juni verzorgden Perry Coppiëns, Edward Maitimo en Sara Galle van Body Brain Dynamics dit webinar. Bekijk hieronder de replay, of download de slides.

 

Cognitieve Fitness

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt (neurogenese). Bewegen stimuleert bovendien de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen (neuroplasticiteit). Dit wetenschappelijke inzicht staat aan de basis van Cognitieve Fitness, een unieke beweegmethode die fysieke inspanning combineert met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen. De CF-methode is twee keer met positief resultaat onderzocht door het Trimbos instituut en kent inmiddels een brede toepasbaarheid. Het wordt onder andere ingezet binnen de GGZ, de ouderenzorg, onderwijs en (top)sport. 

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Stichting Running 20/20. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.

Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het voorjaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we vanaf mei 2020 maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich een voor een alvast kunnen voorstellen.