Skip to content

SPAT Methode: lichaamsbeweging voor gedragsverandering

Gratis webinar door Fabio D’Agata en Hylke Bos

aangeboden door Fitsurance

Webinar SPAT Methode: lichaamsbeweging voor gedragsverandering – een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met het héle lichaam

  • Persoonlijk verhaal: paniekaanvallen opgelost door anders te sporten
  • Uiteenzetting SPAT Methode met ontwikkeldriehoek
  • Hoe kan ik de SPAT Methode toepassen?

Dit webinar wordt verzorgd door Fabio D’Agata en Hylke Bos van SPAT Verandert. Meld je aan voor het live Webinar op dinsdag 28 juli a.s. van 20.00 – 21.00 uur. Het event duurt 60 minuten, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd. Fitsurance is de sponsor van dit event.

Aanmelden

Alle beschikbare plaatsen voor het webinar zijn vergeven. Meld je aan via onderstaand formulier. Bij voldoende interesse organiseren we een tweede sessie.

Fabio D'Agata
Fabio D’Agata

Fabio D’Agata

Fabio D’Agata is oprichter en directeur van SPAT verandert en auteur van het boek Intelligent Bewegen. Het boek is met de medewerking van o.a. prof. Erik Scherder, Toon Gerbrands en prof. Margriet Sitskoorn gerealiseerd en is door het succes recent in tweede druk verschenen door LUCHT, de uitgeverij van Bram Bakker. Fabio is op het CIOS in Arnhem opgeleid als sportleider en studeerde vervolgens sportmarketing op de opleiding Marketing and Commerce in Utrecht. Ondertussen volgde hij in de avonduren de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling en vulde hij zijn vaardigheden aan met jarenlange training in een groot scala aan sporten, Zen-training, een 10-daagse Vipassana-retraite en Mindfulness. Uiteindelijk was een persoonlijke ervaring die al het geleerde deed samenvallen en met die inzichten startte hij 8 jaar geleden het bedrijf SPAT Verandert. Nu werkt hij met een multidisciplinair team voor partijen als UMC Utrecht, Gemeente Utrecht, KPMG Meijburg, AFAS Software en het ministerie van Defensie.

SPAT Methode

Dit Webinar is onderdeel van de serie “Proeverij in Beweging” en zal ditmaal worden verzorgd door Fabio D’Agata en Hylke Bos van SPAT Verandert. Zij zijn één van de ontwikkelaars van de SPAT Methode en worden veel gevraagd voor verandertrajecten waarin beweging een essentiële rol speelt. Denk hierbij aan het re-integratietraject van Defensie, assertiviteitstrainingen bij bedrijven en onderzoekstrajecten met ernstig psychiatrische patiënten. In workshops en lezingen geven we deelnemers een ander perspectief op sport en bewegen. Tijdens het Webinar delen we de methode waarmee we werken: de SPAT Methode.

Hylke Bos
Hylke Bos

Hylke Bos

Hylke Bos is fysiotherapeut en projectleider. Tien jaar geleden is hij zich gaan richten op waar hij echt gelukkig van wordt en dat is mensen in beweging krijgen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Nu combineert hij bij SPAT Verandert zijn vaardigheden in coaching en het opzetten van projecten waarbij beweging en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Hij is projectleider van het sportgedeelte in het reïntegratietraject van Defensie, hij heeft onder andere het project GoodMoves opgezet en is samen met JoinforJoy bezig met de ontwikkeling van een programma voor meer werkgeluk in Nederland. Sporten heeft er o.a. altijd voor gezorgd dat Hylke rust in zijn hoofd kon vinden. Deze kracht brengt hij over op anderen door beweging te integreren in zijn vak. Zo is hij ruim een jaar geleden met SPAT methode in aanraking gekomen en dat was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels is hij één van de trainers van de SPAT Academy waar hij de methode overbrengt aan andere professionals.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Stichting Running 20/20. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.

Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het voorjaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we vanaf mei 2020 maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich een voor een alvast kunnen voorstellen.