Skip to content

Webinar RGM: Muziek, beweging en….. nog iets?

Gratis webinar door Mariëlle Reijbroek en Nick Vroon

aangeboden door Fitsurance

Webinar RGM: Muziek, beweging en….. nog iets?

  • Ronnie Gardiner Methode (RGM), wat is dat dan?
  • Muziek en bewegen, een ijzersterke combinatie met garantie voor plezier.
  • Wat doet het met je brein en je aangedane brein? En wat als je de weg in je lijf kwijt bent?
  • Drempelloos, beperkt of onbeperkt, voor kids tot en met de laatste snik

Dit bijzondere webinar wordt verzorgd door Mariëlle Reijbroek en Nick Vroon. Meld je aan voor dit ‘live’ Webinar op woensdag 18 november a.s. van 20.00 – 21.00 uur. Het event duurt 60 minuten, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd. Fitsurance is de sponsor van dit event.

Aanmelden

RGM: Muziek, beweging en….. nog iets?

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde methode die muziek en bewegen gebruikt om mensen ongeacht leeftijd, met en zonder beperking, actief te krijgen en te houden. Zowel het lichaam als het brein wordt daarbij letterlijk in beweging gezet.

RGM maakt mensen vrolijk, actief en draagt bij aan een verbeterde conditie van zowel lichaam als geest.
Deelnemers worden in de lessen d.m.v. muziek en ritme gestimuleerd om beweging, spraak en cognitie te activeren. . Kenmerk van de RGM is dat het drempelloos is, mensen kunnen zowel staand als zittend op hun manier mee doen. Door gebruik te maken van herkenbare muziek wordt een fijne sfeer gecreëerd die uitnodigt om actief te worden.
In het webinar “Muziek, beweging en….. nog iets?” geven Mariëlle Reijbroek en Nick Vroon, beiden Master RGM, uitleg over deze methodiek met naast theorie ook veel praktische oefeningen. Diverse doelgroepen komen aan bod waaronder NAH, Parkinson, MS, dementie, ouderen, etc.

Het webinar is bedoeld voor iedereen die, al dan niet op professionele wijze, vernieuwend met deze doelgroepen actief wil zijn. Maar ook als je muziek en bewegen gewoon leuk vindt.

Foto Marielle

Mariëlle Reijbroek

Nick

Nick Vroon

Mariëlle Reijbroek (logopediste) en Nick Vroon (bewegingsagoog) samen goed voor ruim 40 jaar ervaring binnen de neurorevalidatie van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Metzowel mild hersenletsel als complex hersenletsel in combinatie met gedragsproblemen.
In 2018 beiden gestart met de RGM introductiecursus, vervolgens in 2019 de opleiding tot Practitioner waarna in 2020 de Master RGM opleiding is voltooid.
Naast individuele en groepsbehandelingen aan de NAH populatie verzorgen ze workshops aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de ouderenbond Boekel eo.
Het is een vrolijke manier van bezig zijn met muziek en vaardigheden als bewegen, cognitie, taal etc. die door iedere deelnemer, jong of oud, beperkt of niet beperkt als positief wordt ervaren.

Zie ook de website van RGM Nederland.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Stichting Running 20/20. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.

Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het voorjaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we vanaf mei 2020 maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich een voor een alvast kunnen voorstellen.