Skip to content

Gecombineerd webinar Mindful Run en ChiRunning

“Ben jij klaar voor Mindful Run? Meer energie en Minder stress met Mindful Run.” en “Ervaar de kracht van ontspanning. ChiRunning: running never felt this good.”
Webinar van Martijn Mensink en Dianne Schutmaat (Mindful Run) en Cor Knipmeijer (ChiRunning)

aangeboden door Fitsurance

De zeven pijlers van de Mindful Run trainingen zijn:

  1. Ademhalingstechnieken
  2. Beter leren voelen
  3. Bewustwording
  4. Focus
  5. Aandacht
  6. Beter leren lopen
  7. Hardlopen als beleving


De kracht van ChiRunning:

  • Blessurevrij hardlopen (en wandelen)
  • De kracht van ontspanning
  • Voordelen van ChiRunning komen je ook van pas in het dagelijkse leven

Dit gecombineerde webinar wordt verzorgd door Martijn Mensink en Dianne Schutmaat (Mindful Run) en Cor Knipmeijer (ChiRunning). Meld je aan voor dit ‘live’ Webinar op donderdag 27 mei a.s. van 20.00 – 21.00 uur. Het event duurt 60 minuten, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd. Fitsurance is de organisator van dit event. De deelnemersbijdrage voor dit webinar is € 3,50 p.p. en is ter dekking van vaste kosten zoals gebruik webinar platform, inschrijfsysteem, gebruik website en technische ondersteuning.

Aanmelden

Mindful Run
Mindful Run® Nederland gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen met als resultaat minder stress en meer energie.
Mindful Run is hardlopen waarin bewust ademhalen centraal staat. Met het trainen van bewust ademhalen via de neus ervaart de hardloper al vrij snel positieve resultaten. Meer rust in het hoofd en daardoor meer energie zijn de grootste voordelen.
Mindful Run heeft als doel de hardloper op een bewuste en een verantwoorde manier te laten hardlopen. Hardlopen is goed voor je longen, hart, bloedvaten en geest. En het heeft vaak een positieve versterkende invloed op spieren, botten en pezen. Veel beginnende hardlopers hebben last van blessures. Mindful hardlopen heeft zich bewezen als een methode die het loopplezier vergroot en het aantal blessures reduceert.
Voor wie is deze webinar Mindful Run geschikt?
In zijn algemeenheid voor iedereen die meer verdieping in zijn training/coaching wil aanbrengen. Het is gebleken dat mensen met fysieke klachten of psychische klachten zeer veel baat hebben bij de Mindful Run trainingen.

ChiRunning
ChiRunning is een hardlooptechniek waarbij je vanuit een sterke kern op een ontspannen manier kunt voortbewegen. Het is ontwikkeld in 1999 en sindsdien voortdurend verbeterd en verder door ontwikkeld. ChiRunning combineert hardlopen met de centrale bewegingsprincipes van Tai Chi. Houding, lichaamsbewustzijn en ontspanning zijn de belangrijkste ingrediënten die bijdragen aan hardlopen zonder blessures en een “blessurevrije geest”.

In dit webinar leer je wat het verschil is tussen hardlopen zoals je dat altijd hebt gedaan en moeiteloos en blessurevrij hardlopen zoals je dat kunt ervaren als ChiRunner. Als hardlopen je minder moeite kost, kun je dat tot op hoge leeftijd blijven doen. Bovendien leert het je balans te vinden, zowel in de beweging als in het dagelijkse leven. Zo haal je op een gezonde manier het beste uit jezelf. En wie wil dat nou niet?

Sprekers

Martijn-Mensink2-683x1024

Martijn Mensink
Mindful Run

De Mindful Run Methode is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar van Mindful Run. Martijn is een inspirator, weet andere mensen te raken en is een authentieke trainer. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van body, mind en soul. Hardlopen is zoveel meer dan alleen maar hardlopen. Hij is tevens trainer bij Allen Carr’s Easyway stoppen met roken. Hij heeft met deze methode al honderden mensen binnen 6 uur van het roken af geholpen. Martijn is gediplomeerd looptrainer bij de Atletiekunie. Zijn passie is hardlopen en wielrennen.

Dianne-Schutmaat2-1024x681

Dianne Schutmaat
Mindful Run

Dianne Schutmaat is mede-eigenaar van Mindful Run Nederland. Dianne heeft veel mensen begeleid op het gebied van leefstijlverandering en gezondheidsbevordering. Iedereen laten ervaren wat de kracht van deze methode op je vitaliteit kan hebben is een drijfveer voor haar. De laatste jaren heeft zij zich gespecialiseerd als adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De methode van Mindful Run sluit hier naadloos op aan. Binnen Mindful Run Nederland houdt Dianne zich bezig met organisatiekundige zaken, de bedrijvenmarkt en is ze master trainer binnen de opleiding met als specialisatie yoga en meditatie. Naast mede-eigenaar is zij mantelzorger en moeder voor haar zoon en zorg intensieve dochtertje.

Cor Knipmeijer

Cor Knipmeijer
ChiRunning

Cor Knipmeijer heeft een verslaving voor hardlopen. Al jarenlang is hij een fanatieke hardloper, aanvankelijk als sprinter maar inmiddels al vele jaren als langeafstandloper actief. Ook is hij al vele jaren atletiek- bootcamp, looptrainer. Daarnaast is hij Master instructeur ChiRunning, Ademhalingscoach en Runningtherapeut.
Het ontdekken van ChiRunning heeft zijn verslaving voor het hardlopen alleen maar groter gemaakt. Van het gemak waarmee je kunt lopen als je de ChiRunning techniek toepast, kan hij enorm genieten.
In 2019 heeft hij het stokje als Regional Director ChiRunning en ChiWalking Nederland en België van Marion Meesters en Ans Oudejans overgenomen. Zij hebben ChiRunning naar Nederland gehaald en met heel veel toewijding ChiRunning en ChiWalking gepromoot. Cor zet dat nu met hetzelfde enthousiasme voort.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Fitsurance. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.
Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het najaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich alvast kunnen voorstellen.