Skip to content

Webinar: Ervaren effecten van Runningtherapie

De successen die anderen behaalden
Webinar van Klaas Boomsma, Jaap van Gelderen en Janneke Poort

aangeboden door Fitsurance

Ervaren effecten van Runningtherapie:

  • stap voor stap naar een nieuwe versie van jezelf
  • houvast in een nieuw leven
  • mentale ontwikkeling
  • hardlopen als therapie
  • daar knapt iedereen van op

Dit webinar wordt verzorgd door Klaas Boomsma, Jaap van Gelderen en Janneke Poort. Meld je aan voor dit ‘live’ Webinar op woensdag 6 april a.s. van 20.00 – 21.00 uur. Het event duurt 60 minuten, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd. Fitsurance is de organisator van dit event. De deelnemersbijdrage voor dit webinar is € 4,50 p.p. en is ter dekking van vaste kosten zoals gebruik webinar platform, inschrijfsysteem, gebruik website en technische ondersteuning.

De successen die anderen behaalden
In navolging van het druk bezochte webinar over Runningtherapie in april 2021, volgt nu het webinar over de persoonlijke effecten van Runningtherapie.

Welk effect heeft Runningtherapie? In de persoonlijke verhalen van Jaap van Gelderen, Janneke Poort en Klaas Boomsma hoor je welk succes het hen heeft gebracht. Hardlopen is niet zomaar het ene been voor het andere been zetten. Hardlopen brengt veel meer dan dat. Runningtherapie is het middel waarvoor in lichaam en geest voorwaarden worden gecreëerd om een nieuwere versie van je zelf te worden. Met wat het oplevert, kun je aan de slag! In dit webinar hoor je hun inspirerende verhalen.

Een korte voorstelronde van de sprekers van deze inspirerende avond

Klaas_Boomsma_portret

Klaas Boomsma

Klaas Boomsma was verslaafd aan drank, aan drugs en roken. Klaas liet zich op zijn 36e opnemen in een verslavingskliniek, begon daar met hardlopen en is er nooit mee opgehouden. Over dat proces schreef hij het boek ‘Ren voor je leven’. Hij is nu hardlooptrainer, eindredacteur voor Men’s Health en Mystical Miles en Runningtherapeut.

Running therapie/Jaap van Gelderen

Jaap van Gelderen

Jaap van Gelderen was astmapatiënt en liep medicijnen vrij zijn eerste marathon in 2:35 uur. Van astmapatiënt tot marathonloper. In de jaren die volgden heeft hij zijn kennis gebruikt om mensen met diabetes en overgewicht te begeleiden. De effecten op hun gezondheid was verbluffend. Inmiddels is Jaap al jarenlang looptrainer en is hij al elf jaar actief met Runningtherapie Dordrecht in het begeleiden van mensen met fysieke en mentale problemen. Daarnaast geeft hij ook personal training aan lopers.

Janneke Poort square (3)

Janneke Poort

Janneke Poort hoorde van haar reumatoloog dat ze nooit meer mocht hardlopen. Ze luisterde niet naar de dokter maar wel naar het stemmetje in zichzelf dat ze liever hardloper was dan patiënt. De stap van het kuiltje in de bank met een zak paprika-ribbelchips naar het strikken van de veters van haar hardloopschoenen was de grootste stap die ze maakte. Ze ging gezond eten, startte met hardlopen en deed ademhalingsoefeningen. Anderhalf jaar later was ze 20 kilo lichter en liep zij, geheel tegen de verwachting van de artsen in, met een glimlach over de finish van de marathon van New York. Nu motiveert en inspireert Janneke duizenden mensen om te sporten, goed te eten, in een ijsbad te stappen maar ook de aandacht naar binnen te richten en te werken aan zowel fysiek als mentaal herstel. Hierover geeft zij workshops, weekenden en inspirerende weken waarin al deze onderwerpen aan bod komen.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Fitsurance. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen, sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.
Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het najaar van 2022. Tot die tijd verzorgen we maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich alvast kunnen voorstellen.