fbpxSkip to content

Webinar: Hoe zorg je voor een vitale organisatie die alle omstandigheden aankan?

Praktische handvatten voor een vitaal bedrijf in 2021
Gratis webinar van Karel Jonker en Tessa Jonker, in de ‘Werkkracht’ serie van De Leefstijl Academie

aangeboden door Fitsurance

Praktische handvatten voor een vitaal bedrijf in 2021

  • Wat is werkkracht en hoe vergroot je het?
  • Een kijk-kader voor vitale organisaties (vitale mens = een vitale organisatie)
  • Praktische tips en tools om echt verschil te maken, nu en op de lange termijn
  • Belangrijke principes als het gaat om werkkracht
  • Meer inzicht in vitale organisaties met de organisatiescan

Dit bijzondere webinar wordt verzorgd door Karel Jonker en Tessa Jonker van De Leefstijl Academie. Meld je aan voor dit ‘live’ Webinar op woensdag 27 januari a.s. van 20.00 – 21.00 uur. Het event duurt 60 minuten, waarbij de laatste 15 minuten voor vragen en antwoorden zijn gereserveerd. Fitsurance is de sponsor van dit event.

Aanmelden

Hoe zorg je voor een vitale organisatie die alle omstandigheden aankan?
Door de huidige pandemie heeft de economie al een stoot gekregen, maar de grote klap moet nog komen. Daarbij zitten we ook nog in een grote transitie. We kunnen ons voorstellen dat veel mensen en bedrijven zich afvragen wat nu? Corona geeft in die zin een versnelling aan de transitie. Wat te doen bijv met thuiswerken, met het evenwicht werk-privé, met de verdergaande digitalisering en de gevolgen voor de onderlinge samenwerking tussen de medewerkers? We nemen je mee in deze materie. Hoe bereid jij je voor op deze golf die nog komen gaat? Het vergroten van werkkracht zit hem immers in de juiste aandacht te vestigen op het potentieel van jouw medewerker – en daarmee van de complete organisatie. In dit webinar leggen we je uit wat werkkracht inhoudt en behandelen we vier sleutelprincipes waarmee jij kunt investeren in vitaliteit van jouw organisatie. We geven je tools zodat je nu de tijd goed kunt benutten om straks te investeren in je organisatie.
Dit webinar is onderdeel van de serie “Proeverij in Beweging

karel-jonker

Karel Jonker

Mensen bloeien op als ze hun dag kunnen vullen met dat wat hen energie geeft: hun passie. Zelf heb ik ervaren wat er met je gebeurt zodra je lang genoeg dingen doet die vooral met zaken van doen hebben die ver van je passie, je energie, afstaan. Overgewicht, tobben en een gevoel van zinloosheid was het vervolg. Er was een hectische gebeurtenis voor nodig om de knop om te zetten. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis met een op hol geslagen hart werd me duidelijk dat er iets moest gebeuren.

Het was aanleiding mijn leefstijl drastisch te wijzigen, meer vanuit de juiste waarden te leven en letterlijk in beweging te komen. Uiteindelijk is De Leefstijl Academie het tastbaar resultaat van dat wat ik dagelijks het liefste doe. Zinvol bezig zijn, sporten en sporters begeleiden, maar ook bedrijven en organisaties meenemen naar een meer vitaal en gezonde onderneming.  De Leefstijl Academie gaat met de mensen in de bedrijven op zoek naar de passie en de persoonlijke drijfveren. Pas als deze de motor zijn in het dagelijks functioneren, is er sprake van een gezonde medewerker en hiermee wordt je een gezonde onderneming.

Tessa J

Tessa Jonker

“Wanneer deed je voor het laatst iets nieuws?”
Op de vraag ‘waar worden we als mens gelukkig van’ ben ik er van overtuigd dat het opdoen van ervaringen en persoonlijke ontwikkeling hier belangrijke onderdelen van zijn. Dit geldt voor ons als persoon, maar ook voor organisaties. Hoe we ontwikkelen verschilt voor iedereen, en daarom ervaar ik graag samen met anderen wat werkt. Om te veranderen verlangen we vaak dat onze omgeving in beweging komt. In mijn ervaring is het belangrijk om eerst zelf in beweging te komen, en dan volgt de omgeving vanzelf.

Mijn achtergrond ligt in de Toegepaste Psychologie, waardoor ik altijd praktisch bezig ben met gedrag van mensen. Als Msc Healthy Ageing Professional begeleid ik veranderprocessen
gericht op alle facetten van gezondheid. Dit doe ik vanuit een positieve invalshoek: verder bouwen met dat wat werkt. Humor, plezier en creativiteit zijn waarden in mijn leven die daarbij een belangrijke rol spelen.

De volgende twee webinars in de ‘Werkkracht’ serie van De Leefstijl Academie zijn:
– 24 februari: “Zorgen voor een gezonde voedingsbodem van je bedrijf – Breng je beschikbaar vermogen tot bloei” van Marijn Pietersen – Jonker en Tessa Jonker
– 24 maart: “Verandering begint bij jezelf – Geef waardevol leiderschap aan je leven” Marijn Pietersen – Jonker en Cynthia Meevis
Noteer deze alvast in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort.

Proeverij in Beweging

De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Fitsurance. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.

Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.
Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het najaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich alvast kunnen voorstellen.

Logo Leefstijl Academie
bewegenvoorjebrein-logo
fitsurance-logo-tagline-500