Skip to content

Vitaliteitscheck & Vitaliteitscheck Plus

Zet je persoonlijke data in voor jouw sportieve ambities. Met de Vitaliteitscheck krijg je snel een beeld van je huidige fitheid en belastbaarheid. Je ontvangt een deskundig en persoonlijk advies voor het optimaliseren van je prestaties, met een lager blessurerisico.

Vitaliteitscheck

Op verantwoorde wijze fitter worden
Onder begeleiding van ons team onderga je diverse laagdrempelige metingen en tests die direct inzicht geven in je fitheid en belastbaarheid. Ook is er aandacht voor de psychosociale aspecten van sport en bewegen. Na analyse van de gegevens bespreken wij samen met jou de testresultaten, inclusief eventuele aandachtspunten. Je ontvangt een persoonlijk advies, met handreikingen voor het vergroten van je fitheid en/of belastbaarheid.

Vitaliteitscheck Plus

Meer inzicht in je progressie
De Vitaliteitscheck Plus geeft inzicht in het effect van je training of wedstrijd(voorbereiding) op je lichaam, fitheid en belastbaarheid. Je ondergaat een voor- en nameting en ontvangt een uitgebreide analyse van je progressie, met een persoonlijk advies om je prestaties op verantwoorde wijze te vergroten.

Voordelen voor jou

  • Snel meer inzicht in je huidige fitheid en belastbaarheid.
  • Ideaal startpunt voor een trainingsperiode.
  • Live test- en meetsessie met het Fitsurance team.
  • Een deskundig advies op maat.
  • Eenvoudig uit te breiden tot de Vitaliteitscheck Plus.

Bij deze checks zijn de volgende metingen en tests inbegrepen

Fitsurance-icon-anthropometry

BMI en buik- en heupomvang

We meten bij elke check je lengte, gewicht, buik- en heupomvang. Dit geeft inzicht in je BMI (body mass index) en je risico op o.a. hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-body-fat

Huidplooimeting

Op basis van de gemeten huidplooien en hun dikte kan een indicatie worden gegeven van de lichaamsvetmassa. Samen met de buikomvang en BMI geeft dit een beeld van je lichaamssamenstelling.

Bloeddruk

Bloeddruk is een veelzeggende parameter voor de kans op hart- en vaatziekte en mogelijk hartfalen. Een langdurig verhoogde bloeddruk kan leiden tot schade aan hart, vaten en organen.

Fitsurance-icon-blood-glucose

Bloedglucose

Een langdurig verhoogde bloedglucosespiegel (of bloedsuiker) kan leiden tot diabetes type-2 en moet goed gemonitord worden. In het Clear Nutrifit Programma geeft een glucosesensor 24/7 realtime inzicht in hoe je lichaam reageert op voeding en beweging.

Fitsurance-icon-cholesterol

Cholesterolprofiel

Cholesterol wordt aangemaakt in de lever en is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Je cholesterolprofiel (totaal, HDL, LDL, triglyceriden) geeft ook inzicht in je risico op hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-oxygen-saturation

Zuurstofsaturatie

Zuurstofsaturatie, gemeten via een clipje om je vinger, is een indicator voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Bij een lage zuurstofsaturatie kan op termijn orgaanschade ontstaan.

Fitsurance-icon-psychosocial-screening

Welbevinden en vitaliteit

Met een pyschosociale vragenlijst verkrijgen we meer inzicht in je emotionele welbevinden en vitaliteit. Uit onze database stellen we de voor jou best passende vragenlijst samen.

Fitsurance-icon-grip-strength

Knijpkracht

Door je knijpkracht te meten krijgen we een indruk van je algehele spierkracht. Een lage knijpkracht kan duiden op een verlaging van zelfstandigheid (op latere leeftijd) en is een indicatie voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type-2.

Fitsurance-icon-additiomal-activities

Eenbenige balanstest

De eenbenige balanstest geeft een indicatie voor je balans en evenwicht (op hogere leeftijd heel relevant voor het valrisico).

Fitsurance-icon-far-jump

Verspringen uit stand

Met deze test bepalen we de explosiviteit van (voornamelijk) je onderlichaam. Net als de andere fysieke tests is het eenvoudig, snel en op locatie uit te voeren.

Fitsurance-icon-wall-sit

Muurzitopdracht

Met de muurzitopdracht bepalen we het krachtuithoudingsvermogen van het onderlichaam en core.

Fitsurance-icon-push-up

Push-up

Met de push-up test bepalen we de kracht en het kracht-uithoudingsvermogen van (voornamelijk) je bovenlichaam.

Fitsurance-icon-daily-activity

Dagelijkse fysieke activiteit

Met de zogeheten IPAQ-vragenlijst verkrijgen we inzicht in je slaap, veerkracht, social support, eenzaamheid, mentale gezondheid, angst, lichaamsbeeld, vitaliteit en fysieke activiteit.

Fitsurance-icon-peakflow

Peakflow (optioneel)

Een peakflowmeting meet de maximale kracht waarmee je uitademt. Het is een makkelijke en snelle meting waarmee we inzicht in je longen krijgen. Dit is met name interessant voor mensen die net beginnen met sporten of net zijn gestopt met roken. Hier zal doorgaans een grote groei geconstateerd worden.

Fitsurance-icon-endurance-test

Submaximaal uithoudingsvermogen (optioneel)

Op basis van je submaximale uithoudingsvermogen kunnen we een goede inschatting maken van je maximale uithoudingsvermogen. Dit is een minder belastende test dan de test voor het maximaal uithoudingsvermogen en kan ook door mensen met een beperkte belastbaarheid goed uitgevoerd worden.

Fitsurance-icon-maximum-endurance

Maximaal uithoudingsvermogen (optioneel)

Met deze test meten we je maximale uithoudingsvermogen. Dit is een belangrijke maat voor je conditiecapaciteit. We bepalen de hartslagzones en de aerobe en anaerobe drempels. Aangezien het gaat om een maximale en dus intensieve test, moet vooraf bekeken worden of je geschikt bent voor de test.

Fitsurance-icon-lon-function

Longfunctie (optioneel)

Deze test bepaalt o.a. je longvolume en blaaskracht. Als je bijvoorbeeld stopt met roken, nemen je longvolume en blaaskracht toe. Ook kunnen obstructies in de longen worden opgespoord. Het dient als screenend middel om vroegtijdige complicaties op te sporen en verdere schade te voorkomen. Bij ernstige longproblemen verwijzen we je altijd door naar de (long)arts.

Benieuwd naar al onze tests en meetmethoden?

Bestel hier jouw Vitaliteitscheck of Vitaliteitscheck Plus

Oeps! We konden je formulier niet vinden.