Skip to content

Limited free body check!

Fitsurance maakt datagedreven leefstijlcoaching inzichtelijk en toegankelijk voor iedereen.

Snel inzicht in huidige gezondheid
Wetenschappelijk onderbouwd en datagedreven
Persoonlijke- en praktische aanpak
Toegankelijk en duidelijk voor iedereen
De Vrije Universiteit werkt samen met de VU spin-off Fitsurance om werknemers meer grip op hun gezondheid te geven. Medewerkers kunnen een Health Check boeken, hier op de VU-campus!

Wat wordt er gemeten?

Er wordt een Body Check gedaan en de knijpkracht wordt gemeten. De Body Check meet de algemene lichaamssamenstelling. Hierbij moet je denken aan spiermassa, vetmassa & vetpercentage en watermassa. De knijpkracht is een gemakkelijke test en is een essentieel onderdeel om inzicht te krijgen in de spierfunctie van het lichaam en algemene kracht. (Klik hier voor het InBody dummy rapport)

  • Disclaimer; gegevens worden nooit gedeeld met uw werkgever!
HR-2104 (1920)

Waarom bieden wij deze gratis check aan?

Wij bieden deze check aan omdat gewicht niet het hele verhaal vertelt. Met deze meting kijken we niet alleen naar je gewicht maar ook naar je spier- en vetmassa. Daarnaast geeft de meting meer inzicht in je energieverbruik, vetpercentage en vetverdeling. Op basis van de gratis Body Check en knijpkracht kan er gekeken worden of jij in aanmerking komt voor een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). De GLI is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas en helpt mensen bij het veranderen van hun leefstijl. Deze interventie wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar vanuit het basispakket.

Wat is deze 2 jaar lifestyle intervention?

De GLI is erop gericht om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden en duurt 2 jaar. Op deze manier kun je de nieuwe gezonde gewoonten echt in je leven ‘inbouwen’. De interventie bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding door zorgverleners. Het is een programma waarin mensen advies en begeleiding krijgen over:

  • Gezonde voeding
  • Gezonde eetgewoonten
  • Gezond bewegen
  • Stress
  • Slaap
  • Werk-privé balans

De GLI die middels Fitsurance wordt aangeboden ‘Coaching op Leefstijl’ (CooL). Het CooL-programma wordt uitgevoerd door de leefstijlcoach, en is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Meting
20191116_DemonstratorLab_General-Brochure-0009-export

Het verhaal van Fitsurance

Fitsurance is opgericht aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam door bewegingswetenschappers met een gedeelde passie voor gezondheid en bewegen. Zij waren geschrokken toen zij hoorden dat in Nederland 10 miljoen mensen aan een chronische ziekte lijden. Dit aantal blijft nog steeds stijgen, ook al is de gezondheids bewustheid en gezondheidsgeletterdheid onder consumenten op een historisch hoog niveau. Een van de redenen hiervoor is de versnippering en verschillende opties van leefstijl interventies, waardoor het moeilijk is om te weten waar je moet beginnen als je een gezond leven wil leiden en handhaven.

Fitsurance biedt een oplossing door gezondheidsdiagnostiek te combineren met leefstijlinterventies in zogenaamde data-driven lifestyle coaching. Wij pleiten voor een accentverschuiving van behandeling naar preventie. Door onze klanten in staat te stellen hun persoonlijke gezondheid in eigen hand te nemen, worden zij begeleid naar een gezonder, gelukkiger en actiever leven, ongeacht hun leeftijd, gezondheidsbewustzijn, fitnessniveau en vermogen.

report image Fitkit

Boek uw Body Check!

Vergeet niet om onze privacyverklaring hieronder te lezen!

Vragen? Stuur ons een e-mail: support@fitsurance.nl

Aangeboden door

fitsurance-logo-Transparent
VUlogo_NL_Wit_FC