Skip to content

In elke maandmail geven wij een suggestie voor een workout die zeker de moeite is om het te proberen en jezelf daarmee uit te dagen. Deze maand is het een workout for time, dit betekent dat je zo snel mogelijk de rondes en herhaling doet. Om te zorgen dat de workout voor iedereen te doen is kan elke oefening ook geschaald worden. Voor je begint zet een timer aan en zorg voor voldoende ruimte. Stop de timer zodra je alle oefeningen en rondes hebt gedaan. Zorg ook voor een korte warming up waar je de oefening oefent en je spieren rekt.

Korte uitleg voor de oefeningen:

Lunge / lunge / squat: Hier spring je in een lunge om vervolgens in een andere lunge te springen met je andere been voor. Afsluitend spring je in een squat. Dit is 1 herhaling. De scaled variatie spring je niet in de lunge maar doe je een deze oefeningen stap voor stap.

Push-up: Ga in een plank positie staan met je handen op schouderbreedte. Breng je borst naar de grond en duw jezelf met een rechte rug omhoog. Let er op dat je niet eerst je borst of billen omhoog duwt in de beweging omhoog. Voor de scaled variant doe je dezelfde beweging maar vanaf je knieën of kan je doen met je handen op een verhoging zoals een tafel.

Burpee: Een burpee is een beweging waar je van staand naar de grond gaat en hier ook je borst aan raak. Vanaf dat moment spring of stap je omhoog en maak je een klein sprongetje met een klap boven je hoofd. Dit bij elkaar is 1 herhaling. Voor de scaled variant is een up en down, hier spring je van staand beweging naar je plank positie en weer omhoog.