Skip to content

Hoe gezonder je bent, hoe lager je premie!

Steeds meer Nederlanders zien toekomst in zogenaamde ‘leefstijl verzekeringen’. In het afgelopen jaar zagen verzekeringen die leefstijlprogramma’s aanbieden hun klantenbestand bijna verdubbelen.
Deze leefstijlprogramma’s in verzekeringen nemen vaak de vorm aan van gezondheidsprogramma welke beloond wordt met een beloning bij voltooiing. Zo kunnen er speciale kortingen of cadeaubonnen verdiend worden.Het artikel van de NOS bracht dit vernieuwende idee in kaart, inclusief zijn nadelen. Meer lezen? Lees hier het artikel van de NOS!

De ontwikkeling naar leefstijl verzekeringen is niet gek, zo is gezondheid een groter maatschappelijk probleem geworden en zijn mensen meer vertrouwd geraakt met gezondheidsapps. Om zeker te weten hoe gezond je bent geldt meten = weten.
Door op tijd je gezondheid in kaart te brengen kom je achter mogelijke valkuilen zodat je deze op tijd kunt ontwijken. Zo kan je het prettig vinden om te weten voor welke aandoeningen je aanleg hebt of wat de negatieve gevolgen zijn van jouw leefstijl. Veel schade aan je lichaam is te voorkomen door op tijd je leefstijl aan te passen. Zo kan je het risico op bijvoorbeeld diabetes type twee of hart- en vaatziekten reduceren door genoeg te bewegen en gezond te eten. 

Er zijn verschillende metingen die je eenvoudig (eventueel met behulp van een paar tools) zelf thuis kunt uitvoeren. Om aan dit pakket van hulpmiddelen te komen kan je de thuischeck van Fitsurance raadplegen. Met de metingen in de thuischeck krijg je snel inzicht in gezondheid en fitheid – en kan je er achter komen of je gezondheid over tijd verbeterd. Ook kunnen alle metingen van de thuischeck op locatie worden uitgevoerd, plus een paar extra metingen. Zo beschikt onze locatie over een InBody weegschaal en hebben we diverse apparaten waarmee we bijvoorbeeld uw longfunctie kunnen meenemen. 

Voorbeelden van deze metingen zijn:

  • Cholesterolprofiel en HbA1c of bloedsuiker test
  • Een dagelijkse fysieke beweging analyse met advies op maat
  • Een longfunctie test

Naar aanleiding van de resultaten uit de gezondheidstesten wordt een advies gevormd. Dit kan bijvoorbeeld een dieet zijn of een stappendoel die bij jouw situatie past. Wanneer je hiermee aan de slag gaat kan je over tijd je gezondheid weer meten. Mogelijk zijn je waarden vooruitgegaan en is je risico gereduceerd. Ga zo door!

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door T. van Velzen

foto by Too van Velzennot allowed to use without permission
foto by Too van Velzennot allowed to use without permission
foto by Too van Velzennot allowed to use without permission