Skip to content

Health Thuischeck

Snel meer inzicht in je gezondheid en vitaliteit, op een moment dat het jou goed uitkomt? Met de zeer betaalbare Health Thuischeck test je je gezondheid vanuit je eigen huiskamer. Je ontvangt een persoonlijk leefstijladvies waar je direct mee verder kunt.

Thuischeck, eenvoudig thuis aan de slag

De Health Thuischeck is een ideale oplossing als je snel, betaalbaar en vanuit huis meer inzicht wilt krijgen in je huidige gezondheid en vitaliteit. Je krijgt de meetinstrumenten en tests thuisgestuurd, met duidelijke instructies waarmee je ze eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Indien gewenst, kun je dit basispakket uitbreiden met een zuurstofsaturatie meting, peakflow meting en diverse fysieke test. Het Fitsurance team analyseert de resultaten en voorziet je van een leefstijladvies dat past bij jouw wensen en doelen.

Voordelen voor jou

  • Makkelijk en vanuit huis uit te voeren.
  • Snel meer inzicht in je gezondheid en fitheid.
  • Direct toepasbaar leefstijladvies.
  • Zeer betaalbaar.

Bij deze check zijn de volgende metingen en tests inbegrepen

Fitsurance-icon-anthropometry

BMI en buikomvang

 

We meten bij elke check je lengte, gewicht en buikomvang. Dit geeft inzicht in je BMI (body mass index) en je risico op o.a. hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-daily-activity

Dagelijkse fysieke activiteit

Met de zogeheten IPAQ-vragenlijst verkrijgen we inzicht in je slaap, veerkracht, social support, eenzaamheid, mentale gezondheid, angst, lichaamsbeeld, vitaliteit en fysieke activiteit.

Fitsurance-icon-blood-glucose

HbA1c

HbA1c staat voor Hemoglobine A1c. In het bloed bevindt zich hemoglobine, een eiwit dat in rode bloedcellen zit. Suiker kan binden aan Hemoglobine, op de A1c plek. De levensduur van deze binding is ongeveer 2-3 maanden. De HbA1c waarden geeft dus aan hoeveel hemoglobine is gebonden aan suiker. HEt is daarmee een maat voor je gemiddelde bloedsuikerspiegel gedurende de afgelopen twee tot drie maanden. In essentie geeft het aan hoe de suikerhuishouding in de afgelopen periode verliep en is een indicatie voor Diabetes type 2.

Fitsurance-icon-psychosocial-screening

Welbevinden en vitaliteit

Met een pyschosociale vragenlijst verkrijgen we meer inzicht in je emotionele welbevinden en vitaliteit. Uit onze database stellen we de voor jou best passende vragenlijst samen.

Fitsurance-icon-cholesterol

Cholesterolprofiel

Cholesterol wordt aangemaakt in de lever en is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Je cholesterolprofiel (totaal, HDL, LDL, triglyceriden) geeft ook inzicht in je risico op hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-peakflow

Peakflow (optioneel)

Een peakflowmeting meet de maximale kracht waarmee je uitademt. Het is een makkelijke en snelle meting waarmee we inzicht in je longen krijgen. Dit is met name interessant voor mensen die net beginnen met sporten of net zijn gestopt met roken. Hier zal doorgaans een grote groei geconstateerd worden.

Fitsurance-icon-blood-pressure

Bloeddruk (optioneel)

Bloeddruk is een veelzeggende parameter voor de kans op hart- en vaatziekte en mogelijk hartfalen. Een langdurig verhoogde bloeddruk kan leiden tot schade aan hart, vaten en organen.

Fitsurance-icon-wall-sit

Muurzitopdracht (optioneel)

Met de muurzitopdracht bepalen we het krachtuithoudingsvermogen van het onderlichaam en core.

Fitsurance-icon-oxygen-saturation

Zuurstofsaturatie in bloed (optioneel)

Zuurstofsaturatie, gemeten via een clipje om je vinger, is een indicator voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Bij een lage zuurstofsaturatie kan op termijn orgaanschade ontstaan.

Fitsurance-icon-additiomal-activities

Eenbenige balanstest (optioneel)

De eenbenige balanstest geeft een indicatie voor je balans en evenwicht (op hogere leeftijd heel relevant voor het valrisico).

Fitsurance-icon-far-jump

Verspringen uit stand (optioneel)

Met deze test bepalen we de explosiviteit van (voornamelijk) je onderlichaam. Net als de andere fysieke tests is het eenvoudig, snel en op locatie uit te voeren.

Fitsurance-icon-push-up

Push-up test (optioneel)

Met de push-up test bepalen we de kracht en het kracht-uithoudingsvermogen van (voornamelijk) je bovenlichaam.

Op zoek naar een andere meetmethode of test?
BESTEL HIER JOUW HEALTH THUISCHECK