Skip to content

Health & Performance Pro

Voor sporters die alles uit het leven willen halen. Met de Health & Performance Pro Check krijg je een compleet en gedetailleerd beeld van je gezondheid, fitheid en belastbaarheid. Je ontvangt een persoonlijk advies waar je, desgewenst onder begeleiding van een trainer, actief mee aan de slag gaat.

Optimaal leven, bewegen en presteren

Tijdens een all-in screening onderga je een uitvoerig pakket metingen en tests, waaronder standaard een peakflow meting en submaximale conditietest. Een maximale conditietest en longfunctietest zijn optioneel. Het Fitsurance team analyseert de testresultaten en bespreekt samen met jou eventuele aandachtspunten op het gebied van gezondheid en sport. Wij raden aan om diverse vervolgmetingen in te plannen en zo je progressie bij te houden.

Voordelen voor jou

  • Een compleet gezondheids- en fitheidsprofiel.
  • Ideaal startpunt voor een trainingsperiode of leefstijlplan.
  • Deskundig advies op maat.
    Optie tot meerdere metingen: inzicht in vooruitgang.
  • Test maximaal uithoudingsvermogen, met inzicht in hartslagzones (optioneel).
  • Begeleiding door topcoach (optioneel).

Bij deze check zijn de volgende metingen en tests inbegrepen

Fitsurance-icon-anthropometry

BMI en buik- en heupomvang

We meten bij elke check je lengte, gewicht, buik- en heupomvang. Dit geeft inzicht in je BMI (body mass index) en je risico op o.a. hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-body-fat

Huidplooimeting

Op basis van de gemeten huidplooien en hun dikte kan een indicatie worden gegeven van de lichaamsvetmassa. Samen met de buikomvang en BMI geeft dit een beeld van je lichaamssamenstelling.

Fitsurance-icon-blood-pressure

Bloeddruk

Bloeddruk is een veelzeggende parameter voor de kans op hart- en vaatziekte en mogelijk hartfalen. Een langdurig verhoogde bloeddruk kan leiden tot schade aan hart, vaten en organen.

Fitsurance-icon-blood-glucose

Bloedglucose

Een langdurig verhoogde bloedglucosespiegel (of bloedsuiker) kan leiden tot diabetes type-2 en moet goed gemonitord worden. In het Clear Nutrifit Programma geeft een glucosesensor 24/7 realtime inzicht in hoe je lichaam reageert op voeding en beweging.

Fitsurance-icon-cholesterol

Cholesterolprofiel

Cholesterol wordt aangemaakt in de lever en is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Je cholesterolprofiel (totaal, HDL, LDL, triglyceriden) geeft ook inzicht in je risico op hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-oxygen-saturation

Zuurstofsaturatie

Zuurstofsaturatie, gemeten via een clipje om je vinger, is een indicator voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Bij een lage zuurstofsaturatie kan op termijn orgaanschade ontstaan.

Fitsurance-icon-lon-function

Longfunctie of peakflow

De longfunctietest bepaalt o.a. je longvolume en blaaskracht. Als je bijvoorbeeld stopt met roken, nemen je longvolume en blaaskracht toe. Ook kunnen obstructies in de longen worden opgespoord. Het dient als screenend middel om vroegtijdige complicaties op te sporen en verdere schade te voorkomen. Bij ernstige longproblemen verwijzen we je altijd door naar de (long)arts.

Een peakflowmeting meet de maximale kracht waarmee je uitademt. Het is een makkelijke en snelle meting waarmee we inzicht in je longen krijgen. Dit is met name interessant voor mensen die net beginnen met sporten of net zijn gestopt met roken. Hier zal doorgaans een grote groei geconstateerd worden. 

Fitsurance-icon-grip-strength

Knijpkracht

Door je knijpkracht te meten, krijgen we een indruk van je algehele spierkracht. Een lage knijpkracht kan duiden op een verlaging van zelfstandigheid (op latere leeftijd) en is een indicatie voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type-2.

Fitsurance-icon-additiomal-activities

Eenbenige balanstest

De eenbenige balanstest geeft een indicatie voor je balans en evenwicht (op hogere leeftijd heel relevant voor het valrisico).

Fitsurance-icon-far-jump

Verspringen uit stand

Met deze test bepalen we de explosiviteit van (voornamelijk) je onderlichaam. Net als de andere fysieke tests is het eenvoudig, snel en op locatie uit te voeren.

Fitsurance-icon-wall-sit

Muurzitopdracht

Met de muurzitopdracht bepalen we het krachtuithoudingsvermogen van het onderlichaam en core.

Fitsurance-icon-push-up

Push-up

Met de push-up test bepalen we de kracht en het kracht-uithoudingsvermogen van (voornamelijk) je bovenlichaam.

Fitsurance-icon-daily-activity

Dagelijkse fysieke activiteit

Met de zogeheten IPAQ-vragenlijst verkrijgen we inzicht in je slaap, veerkracht, social support, eenzaamheid, mentale gezondheid, angst, lichaamsbeeld, vitaliteit en fysieke activiteit.

Fitsurance-icon-psychosocial-screening

Welbevinden en vitaliteit

Met een pyschosociale vragenlijst verkrijgen we meer inzicht in je emotionele welbevinden en vitaliteit. Uit onze database stellen we de voor jou best passende vragenlijst samen.

Fitsurance-icon-maximum-endurance

Maximaal uithoudingsvermogen (optioneel)

Met deze test, aan te raden voor ervaren sporters, meten we je maximale uithoudingsvermogen. Dit is een belangrijke maat voor je conditiecapaciteit. We bepalen de hartslagzones en de aerobe en anaerobe drempels. Aangezien het gaat om een maximale en dus intensieve test, moet vooraf bekeken worden of je geschikt bent voor de test.

Fitsurance-icon-endurance-test

Trainingsprogramma met toptrainer (optioneel)

Meer info op aanvraag.

Op zoek naar een andere meetmethode of test?

Bestel hier jouw Health & Performance Pro Check