Skip to content

Health Check & Health Check Plus

Ontdek hoe je jouw gezondheid, weerstand en energieniveau doelgericht kunt verbeteren. De Health Check brengt op laagdrempelige wijze je gezondheid in kaart, inclusief eventuele aandachtspunten. Je ontvangt een persoonlijke slotrapportage en een leefstijladvies op maat.

Health Check

Onder deskundige begeleiding je gezondheid testen
Onder begeleiding van het Fitsurance team onderga je diverse metingen en tests. Dit kan op locatie of in het Fitsurance Lab in Amsterdam. De testresultaten geven een indicatie van je risico op hart- en vaatziekten, diabetes type-2, metaboolsyndroom en longaandoeningen. We bespreken samen met jou de resultaten en geven handreikingen om je leefstijl en gezondheid te verbeteren.

Health Check Plus

Meet het effect van je nieuwe leefgewoonten
Breid je Health Check uit met een nameting, en ontdek wat gezonder leven en bewegen doet met jouw lichaam. Dit maakt het effect van een leefstijlplan inzichtelijk en werkt motiverend. Je ontvangt een uitgebreide analyse van je gezondheidswinst en een persoonlijk advies, afgestemd op jouw wensen en doelen.

Voordelen voor jou

  • Snel meer inzicht in je gezondheid en vitaliteit.
  • Direct toepasbaar leefstijladvies.
  • Eenvoudig uit te breiden met een nameting (Health Check Plus).

Bij deze checks zijn de volgende metingen en tests inbegrepen

Fitsurance-icon-anthropometry

BMI en buik- en heupomvang

We meten bij elke check je lengte, gewicht, buik- en heupomvang. Dit geeft inzicht in je BMI (body mass index) en je risico op o.a. hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-blood-pressure

Bloeddruk

Bloeddruk is een veelzeggende parameter voor de kans op hart- en vaatziekte en mogelijk hartfalen. Een langdurig verhoogde bloeddruk kan leiden tot schade aan hart, vaten en organen.

Fitsurance-icon-blood-glucose

Bloedglucose

Een langdurig verhoogde bloedglucosespiegel (of bloedsuiker) kan leiden tot diabetes type-2 en moet daarom goed gemonitord worden. In het Clear Nutrifit Programma geeft een glucosesensor 24/7 realtime inzicht in hoe je lichaam reageert op voeding en beweging.

Fitsurance-icon-cholesterol

Cholesterolprofiel

Cholesterol wordt aangemaakt in de lever en is belangrijk voor het functioneren van het lichaam. Je cholesterolprofiel (totaal, HDL, LDL, triglyceriden) geeft ook inzicht in je risico op hart- en vaatziekten.

Fitsurance-icon-body-fat

Buikplooimeting (optioneel)

Op basis van de gemeten huidplooien en hun dikte kan een indicatie worden gegeven van de lichaamsvetmassa. Samen met de buikomvang en BMI geeft dit een beeld van je lichaamssamenstelling.

Fitsurance-icon-psychosocial-screening

Welbevinden en vitaliteit

Met een pyschosociale vragenlijst verkrijgen we meer inzicht in je emotionele welbevinden en vitaliteit. Uit onze database stellen we de voor jou best passende vragenlijst samen.

Fitsurance-icon-daily-activity

Dagelijkse fysieke activiteit

Met de zogeheten IPAQ-vragenlijst verkrijgen we inzicht in je slaap, veerkracht, social support, eenzaamheid, mentale gezondheid, angst, lichaamsbeeld, vitaliteit en fysieke activiteit.

Fitsurance-icon-grip-strength

Knijpkracht

Door je knijpkracht te meten, krijgen we een indruk van je algehele spierkracht. Een lage knijpkracht kan duiden op een verlaging van zelfstandigheid (op latere leeftijd) en is een indicatie voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type-2.

Fitsurance-icon-oxygen-saturation

Zuurstofsaturatie in bloed

Zuurstofsaturatie, gemeten via een clipje om je vinger, is een indicator voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Bij een lage zuurstofsaturatie kan op termijn orgaanschade ontstaan.

Op zoek naar een andere meetmethode of test?

Bestel hier jouw Health Check & Health Check Plus